LEOC Erasmus + projekta mobilitāte Portugālē

Drukāt
Izveidots Otrdiena, 01 Novembris 2022 09:18

LEOC projekts Portugālē

Plašāku ieskatu par projekta norisi var redzēt galerijā.


“Lai skan!” meitenes Aveiro.

No 11.-16. oktobrim mūsu skolas pārstāvji- vokālā ansambļa “Lai skan!”  meitenes – Keidija Balode, Elīza Tumena, Lote Laizāne, Krista Zāte, Paula Emīlija Šteinarte, kā arī skolotājas Ilze Brice , Iluta Dundere un Ingūna Gruntmane, turpināja piedalīties brīnišķīgajā projektā , iepazīstot citu zemju kultūru, tradīcijas, dabu.

Šoreiz devāmies uz Portugāli, Aveiro pilsētu. Ceļš līdz Aveiro bija garš un ilgs, bet tas nemazināju prieku satikties ar jauniem draugiem no Portugāles, Spānijas, Bulgārijas un Turcijas. Skolotājām bija liels prieks par atkalredzēšanos ar  iepriekš iegūtajiem draugiem- skolotājiem, kuri jau bija iepriekšējās reizēs  citās valstīs.

Mūs uzņēma Agrupamento de Escalas José Estêvão skolas skolotāji un skolēni.

Viesojāmies Svētā Bernardo izglītības centrā, kur katra delegācija uzstājās ar prezentāciju par projektā redzēto un paši arī iepriecināja portugāļu bērnus ar savas tautas tradīcijām – dziesmām un dejām, kuras  pēc tam dejoja visi kopā.

Aveiro iepazinām interesanto un krāsaino pilsētu, braucām ar skaistām laivām pa pilsētas kanālu. Kāpām pa 300 pakāpieniem Barras bākas virsotnē, priecājāmies par krāsainajām portugāļu tradicionālajām mājiņām Costa Novā. Iepazinām interesantās tradīcijas, kad no São Gonçalinho  kapelas jumta met maizi olbaltuma glazūrā ,kuru uzsāka mūks São Gonçalinho, apskatījām arī kapellu.

Braucām ar buru laivu un redzējām lagūnas, kur no okeāna ūdens  iegūst jūras sāli.

Šajā nedēļā Aveiro notika starptautiskais mākslas festivāls – Tech Week, kur bija ļoti interesantas gaismas projekcijas , kā arī interesanti eksponāti ,kur alternatīvā veidā ar tehnikas palīdzību rada mūziku.

Interesanta bija pastaiga São Jacinto Dunas dabas rezervātā, kur meitenes salasīja milzīgus čiekurus.

Viesojāmies arī Aveiro tradicionālā salduma OVOS MOLES gatavošanas radošajā darbnīcā.

Protams, katru vakaru bija kopīgas vakariņas ar sporta -prāta spēlēm( pirmajā vakarā), sarunām un smiekliem, kopīgām rotaļām un spēlēm, tā sadraudzējoties ar citu delegāciju bērniem.

Burvīgas bija atvadu vakariņas tradicionālos portugāļu lauku apartamentos, kur dzirdējām tradicionālās portugāļu dziesmas un kopīgā dejā vienojās gan jauni , gan veci.

Uz jautājumu meitenēm, kas visvairāk patika ,vienbalsīgi atbildēja -okeāns. Kaut šis brīdis pie okeāna bija ļoti īss, tomēr  atmiņā paliks viskošāk.

Projekts tuvojas nobeigumam. Ir palikusi tikai viena mobilitāte Bulgārijā, bet gūtie iespaidi no katras valsts ir vislielākā bagātība, kura paliks ilgi atmiņā. Katrā valstī cilvēki un tradīcijas ir ļoti dažādas, bet sirsnība un draudzība visur ir vienāda.

Mūzikas skolotāja ,

vokālā ansambļa”Lai skan!”’ vadītāja Ingūna Gruntmane

 

 

 

 

 

 

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator