Tikšanās ar rakstnieci Luīzi Pastori

Drukāt
Izveidots Ceturtdiena, 29 Oktobris 2015 12:52

 Piektdien 23.oktobrī Valmieras Pārgaujas ğimnāzijā notika radošā darbnīca ar rakstnieci Luīzi Pastori. No mūsu skolas šo pasākumu apmeklēja 16 skolēni no 5. un 6.klasēm.


 Rakstniece Luīze Pastore ir siguldiete. Viņa šobrīd ir atzīta par vienu no labākajām bērnu grāmatu autorēm. Šī gada 27.jūlijā Luīze Pastore saņēma prestižo Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā par grāmatu "Maskačkas stāsts". 

 Grāmata ir aizraujošs stāsts par puisēnu, kurš nokļūst Rīgas noslēpumainākajā rajonā - Maskačkā. Tur viņš iepazīstas ar jūrnieku Ērgli, meiteni Mimmi un Maskačkas bosu - runājošu suni. Notikumi risinās spraigi, interesanti ir līdz pat pēdējai grāmatas lappusei.

 Pēc tam rakstniece radošās darbnīcas dalībniekiem uzdeva vairākus uzdevumus. Daži bija vieglāki, citi - sarežğītāki. Grūtības sagādāja uzdevums uzrakstīt pirmo un pēdējo teikumu stāstam, jo pirmajā teikumā lasītājs bija jāaizrauj, bet pēdējam teikumam bija jāatstāj laba nobeiguma sajūta.

 Šķietami visvieglākais un arī interesantākais uzdevums bija veidot jaunus salikteņus. Pēc tam tie bija jāraksta salikteņu enciklopēdijā, kas nemaz nebija tik vienkārši kā sākumā varēja likties. No salikteņiem radās dīvaini vārdi, lielākoties jaunas un neparastas būtnes vai priekšmeti. Tad viens no tēliem bija jāiedzīvina -  jāizdomā, kā šī būtne vai priekšmets izskatās, jāpiešķir 5 labas īpašības un 5 sliktas īpašības. Grūtāk bija izdomāt, no kā tas baidās.

 Pašās nodarbības beigās mums bija jāraksta stāsts "Stāsts par to, kā ... cīnījās ar ...". Šeit nu bija jāievieto jaunizveidotais saliktenis un tā lielākās bailes.

 Pasākums kopumā bija radošs un interesants. Ieasaku arī citiem apmeklēt šādus pasākumus, jo ir aizraujoši tikties un sarunāties ar jauniem, talantīgiem rakstniekiem. Turklāt var uzzināt daudzko jaunu par grāmatu rakstīšanu un savas fantāzijas bagātināšanu.

Sagatavoja Jēkabs no 6.b klases

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator