Okupācijas muzeja speciālisti vada nodarbību - "Latvijas valsts dibināšana un atjaunošana"

Drukāt
Izveidots Ceturtdiena, 12 Novembris 2015 08:22

  10. novembrī pie mums bija ieradušies ciemiņi no Okupācijas muzeja. Viņi visiem 6. klašu skolēniem novadīja nodarbību  par Latvijas vēsturi " Latvijas valsts dibināšana un atjaunošana."  Nodarbība ilga vienu stundu. Tās sākumā lektore mūs ar stāstījuma un attēlu palīdzību iepazīstināja ar Latvijas valsts svarīgākajiem vēstures notikumiem 20.gs. Pēc tam savos atmiņu stāstos ar mums dalījās bijušais Augstākā padomes deputāts Edvīns Kides kungs. Viņš pastāstīja par savu bērnību kara laikā , traģisko izsūtīšanu uz Sibīriju, kur pavadīja 10 garus gadus, par savu atgriešanos Latvijā. Kides kungs bija viens no tiem drosmīgajiem vīriem, kurš 1990. g. 4. maijā nobalsoja par neatkarības deklarāciju.

   Mums ļoti patika šī neierastā Latvijas vēstures stunda un gribētu, lai tādas notiktu arī turpmāk.

Lūk dažas mūsu domas par šo stundu:

   " Vakar visvairāk man patika stāsts, ko stāstīja vīrietis. Tas bija ļoti grūts laiks viņa dzīvē, kad viņu izsūtīja uz Sibīriju un mazu zēnu atšķīra no ģimenes!" ( Elisa)

   " Mums patika bildes, ar kurām vieglāk varēja izprast vēsturiskos notikumus. Patika, ka lektore uzdeva jautājumus un ļāva mums iesaistīties sarunā, lai mēs labāk visu saprastu. Kā arī vecā vīra stāstītā pieredze." ( Santa un Ance L. )  

   " Mums bija ļoti skumji, kad vīrietis stāstīja par savā bērnībā piedzīvoto." ( Loreta, Ance B.)   

   " Viss pasākums bija ļoti labs un pamācošs. Ir labi, ja var uzzināt to, ko vēl nezini par Latviju. Man pasākums patika!" ( Mareks M.)

Sagatavoja 6a. klases skolēni un vēstures skolotāja Evija

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator