Programmas “Putni un mēs” trešās kārtas uzdevums

Drukāt
Izveidots Ceturtdiena, 06 Decembris 2018 13:44

  Decembra mēneša uzdevums ir pavisam vienkāršs. Aicinu novērot putnus pie savām putnu barotavām vai vienkārši atpūšoties pasēdēt pie loga un saskaitīt redzētos putnus, kā arī  noteikt to sugu.

 Lai noteiktu putnu sugas, izmanto plakātu, kas atrodams interneta adresē http://lob.lv/download/Zino_par_putniem_darza_2018.pdf, protams vari izmantot arī citus noteicējus.

  Dari tā! Atrodi brīvu brīdi! Sagatavo pierakstu tabulu, kuru vari pajautāt skolotājai vai izprintēt spiežot šeit, ērti apsēdies pie loga un sāc vērot. Anketā ieraksti datumu, laiku no cikiem līdz cikiem vēroji un vietu, kur tu to dari. (aptuveno adresi). Apraksti arī laika apstākļus, jo tie arī ietekmē putnu aktivitāti.

  Skaitot putnus atceries, ka tabulā ieraksti lielāko vienlaikus redzēto putnu skaitu. Piemēram, no sākuma pie barotavas pielaidās 2 zīlītes un 1 zvirbulis, tad tu arī atzīmē 2 zīlītes, 1 zvirbulis. Pēc brītiņa klāt pielaidās vēl 3 zīlītes, tas nozīmē kad lielākais skaits ir 5, iepriekšējo zīlīšu skaitu svītro! 

  Ja tavā vērošanas laikā tu neesi redzējis nevienu putnu, tad tā arī atzīmē, ka nav putni novēroti.

  Vēlamais putnu novērošanas laiks ir vismaz 30min.

  Ja tev ir iepaticies veikt novērojumus, tu vari to darīt vairākas reizes un par katru reizi aizpildīt anketu!

  Anketas iesūti elektroniski uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai atdod savai klases audzinātājai!

Līdz 20.decembrim gaidu Tavus vērojumu pierakstus!

Skolotāja Agnese Neija

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator