Mūsu spēks ir mūsu ģimenes! - "Dzimtas koks" un grāmata "Bērnības atmiņu tēlojumi"

Drukāt
Izveidots Piektdiena, 18 Marts 2022 18:29

GRĀMATA:

Gramata - bērnības atmiņu tēlojumi

 ,,Ģimene ir mana mazā laimes pasaulīte lielajā,” vēl pavisam nesen atzina kāda meitene sarunā par viņai svarīgo. ,,Tajā valda mīlestība un rūpes vienam par otru.” 

 Šajā trauksmainajā un nedrošajā laikā mums visiem vairāk kā jebkad ir svarīgs drošs plecs sev blakus, saprotošs skats un mīļš vārds no tuva cilvēka.

 Arī mēs, 5.klašu skolēni un latviešu valodas skolotājas, runājām, pētījām, zīmējām un radījām savus jaunrades darbus par ģimeni. Tā tapa darbi, par kuriem pašiem prieks un vēlme dalīties šajās sajūtās, parādot tos arī citiem.

 Mēs mācījāmies zīmēt ģimenes dzimtas kokus, meklējot un apkopojot informāciju par mums tuvajiem un tālajiem radiniekiem, tā uzzinot ne vienu vien interesantu faktu par savu ģimeni un tās vēsturi.

 Pētījām sava vārda izcelsmi un nozīmi. Jautājām vecākiem, meklējām statistikas datus, mācījāmies zīmēt infografikas un strādāt ar vizuālo noformējumu.

FOTO:

Dzimtas koks

 Dalījāmies atmiņu stāstos no savas bērnības, rakstot bērnības atmiņu tēlojumus un tos prezentējot klasē saviem klausītajiem un vērtētājiem. Tas bija ļoti interesanti, jo bērnības atmiņas ir kas tāds, kas liek pasmaidīt par tā laika emocijām, nedarbiem, vārdiem, kurus nepratām izrunāt vai izdomājām paši savus. Tā mēs arī uzzinājām vairāk viens par otru.

 Visbeidzot ķērāmies klāt jaunrades darbam – savas brīnumpasakas rakstīšanai, uzsverot ģimenes lielo nozīmi ikviena cilvēka dzīvē. Mūsu izdomātie varoņi pārvarēja dažādas grūtības, lai kopīgiem spēkiem uzvarētu ļaunos spēkus, kuri ne reizi vien kala viltīgus plānus.

 Tāpat kā labajiem tēliem, arī mums bija jāpārvar grūtības, jāmācās sadarboties, ieklausīties un respektēt vienam otru, jo pasakas rakstījām, strādājot grupās. Tas nebija viegli, bet mums izdevās!

 

5.klašu skolēni un latviešu valodas skolotājas Ilona Ozoliņa un Dzintra Indriksone

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator