Amanda un Samanta - dziesmu svētku dalībnieces.

Drukāt
Izveidots Pirmdiena, 11 Mai 2015 11:08

  Laikā ,kad daudzu skolu kori ļoti cenšas skanīgi atdziedāt žūrijai  dziesmu svētku repertuāru, 9.maijā Rīgā konkursa notika „Balsis”’ fināls. Arī mūsu skolas skanīgāko balsu īpašnieces Amanda Farnaste un Samanta Markus žūrijai apliecināja savu gatavību dziesmu svētkiem. Finālā duets ieguva augstāko pakāpi un iespēju piedalīties svētkos  tautas mūzikas koncertā  koncertzālē „Rīga” 8. jūlijā.

  Lai sasniegtu finālu, duetam bija jāiziet trīs atlases kārtas un visās  ieguva augstāko pakāpi. No konkursa „Balsis”’ otrās kārtas 120 kolektīviem finālā piedalījās tikai 22 ,kuri bija ieguvuši augstāko pakāpi  Jau no rudens cītīgi tika apgūts Valda Zilvera dziesmu cikls piecās daļās ”Danco, danco ,tu saulīte”’, kur finālā katrs kolektīvs atdziedāja vienu no izlozētajām daļām un divas a capella dziesmas. Fināla konkurss beidzās ar skaistu kopdziedāšanu, kuru vadīja koncerta mākslinieciskais vadītājs Jānis Grigalis. Prieks, ka J. Grigalis izvēlējies arī mūsu duetu cikla pirmās daļas solo numuram. Kopmēģinājumā piedalījās arī šī koncerta režisore Inga Cipe.

  Liels prieks ,ka jau sestdien varējām braukt mājup kā dziesmu svētku dalībnieki. Amandai un Samantai šie būs pirmie dziesmu svētki un ceru, ka tie atstās pašus labākos iespaidus, aizmirstot grūtos un nogurdinošos mēģinājumus pirms tam.

  Liels paldies Amandai un Samantai par izturību visa mācību gada garumā.

Mūzikas skolotāja Ingūna Gruntmane

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator