Pavārs – pieprasīta profesija

Drukāt
Izveidots Pirmdiena, 23 Marts 2020 10:38

11. un 12. martā 4. klases skolēni devās uz Vīnkalnu Pils māju, lai iepazītu un izzinātu pavāra profesiju. Pasākuma laikā skolēni saņēma izsmeļošu informāciju par pavāra profesiju, kā arī  vēroja  pavāra paraugdemonstrējumu, kura laikā tapa pastas ēdiens ar gardo Pesto mērci.

 

Vai pavāra profesija ir viegla?

-       Noteikti nē, bet tas ir interesants darbs, jo katra šefpavāra pagatavotā ēdiena porcija ir kā mākslas darbs.

Vai valodu zināšanas ir svarīgas pavāra profesijā?

-       Noteikti, ka jā. Bez valodu zināšanām mūsdienās vairs nekur, jo valodu nezināšana aprobežo mūsu izaugsmes iespējas.

Vai lai strādātu par pavāru ir nepieciešams kvalifikācijas apliecinošs dokuments?

-       Noteikti šāds dokuments sniedz savas priekšrocības. Bet ja tev piemīt talants un nepārtraukta vēlme pilnveidoties un attīstīties šajā jomā, tad bez šāda kvalifikācijas apliecinoša dokumenta noteikti var arī iztikt. Svarīgi ir tas, ko mēs protam un kā mēs veicam savu darbu. Jāpiemin, ka ne vienmēr kvalifikāciju apliecinošs dokuments apstiprina mūsu profesionālo līmeni.

Kā nesabojāt ēdienu?

-       Noteikti ēdiens jāgatavo ar labām domām, sliktās emocijas ir jāatstāj aiz durvīm, tās nedrīkst ņemt līdzi uz virtuvi, ja tā būs, tad noteikti kaut kas noies greizi.

Kas ir visnepatīkamākais pavāra profesijā?

-       Iegriezt pirkstā!

 

Šie ir tikai daži no jautājumiem uz kuriem skolēni varēja saņemt atbildes karjeras atbalsta pasākuma laikā. Tagad vien atliek mācīties un pieņemt pareizo lēmumu “Būt vai nebūt pavāram!”

Pasākums izdevumi segti no projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”  finansējuma.

 

Ēšana ir nepieciešamība, bet gatavošana - māksla.

 

Valmieras Pārgaujas sākumskolas

Pedagogs karjeras konsultants

Ivita Onzule

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator