Skanīgais februāris

Drukāt
Izveidots Ceturtdiena, 03 Marts 2016 08:58

  Februāris ir mēnesis, kurā sava darba augļus atrāda skolēni, kuri saistīti ar mūziku. Pašā mēneša sākumā, 4. februārī , notika Valmieras pilsētas un starpnovadu mūzikas olimpiāde.  Uz olimpiādi tika izvirzītas 6.b klases skolnieces Anna Šakena un Alma Daniela Caune , kuras skolas olimpiādē bija ieguvušas pirmo un otro vietu . Abas meitenes arī olimpiādes 2. kārtā ieguva 1. un 2. vietu. Tā kā šajā olimpiādes kārtā bija divas pirmās vietas , tad uz trešo kārtu devās tikai Anna. 20. februārī Cēsu valsts ģimnāzijā satikās jaunie mūziķi no Vidzemes novada. Jaunākajā grupā startēja 11 dalībnieki no 12-14 gadiem. Anna ieguva 5. vietu, atpaliekot no 4. vietas tikai 0,5 punktu un 2 punktus no 3. vietas. Žūrija ar 10 ballēm novērtēja Annas skaņdarbu koklei „Koku deja”’.

 

  25. februārī Kocēnu kultūras namā notika vokālā mūzikas konkurss ”Balsis”’ 1. kārta, kurā piedalījās mūsu skolas duets Amanda Farnaste un Samanta Markus, uzrādot labāko rezultātu starp visiem kolektīviem un ieguva 1. pakāpes diplomu ( 44.p.)Arī dueta meitenes dosies uz konkursa 2. kārtu, šoreiz  pie Latgales novada dziedātājiem Līvānos-9. martā.

  26. februārī skolas popgrupa ”Lai skan!”’  veiksmīgi startēja Latvijas izglītības iestāžu popgrupu konkursā „No baroka līdz rokam”’, kas notika Mazsalacā. Arī popgrupa „Lai skan!”’ ieguva 1. pakāpes diplomu ar 44.16 punktiem.

  Popgrupa ‘’Lai skan!” 27. februārī  piedalījās mūzikas festivālā Rīgā ”Travelling festival” ’,kurš notika  brīnišķīgajā Ziemeļblāzmas kultūras pilī. Pēc koncerta saņēmām uzaicinājumu no kultūras pils deju kolektīva  piedalīties viņu jubilejas koncertā 5. jūnijā.

Mūzikas skolotāja Ingūna Gruntmane

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator