Tiks pārbaudīta pie Valmieras skolām novietoto velosipēdu atbilstība dalībai ceļu satiksmē

Drukāt
Izveidots Ceturtdiena, 15 Septembris 2016 10:43

  Lai arvien vairāk jauniešu iedrošinātu ikdienā pārvietoties ar velosipēdiem, kā arī pašiem rūpēties par tā tehnisko stāvokli, piektdien, 16.septembrī, tiks pārbaudīta pie Valmieras skolām novietoto velosipēdu atbilstība dalībai ceļu satiksmē. Atbilstošie velosipēdi tiks marķēti ar uzlīmi, informējot par tā drošumu. Ja konstatēs nepilnības, velosipēds tiks marķēts ar sarkanu aproci. Uzrādot šo aproci un skolēna apliecību Valmieras veloservisos, būs iespējams saņemt īpašas atlaides nepieciešamo rezerves daļu iegādei un marķētā velosipēda remontam.

 

  “Velosipēdiem, līdzīgi kā automašīnām, ik pa laikam ir nepieciešama tehniskā apkope. Taču drošībai pilsētas ielās svarīgi, lai velosipēds būtu aprīkots ar lukturiem, ar labi redzamiem gaismu atstarojošiem elementiem – atstarotājiem, lai tas būtu aprīkots ar bremzēm un nebūtu citu būtisku defektu,” skaidro Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Liene Kaužēna.

  Akciju atbalsta arī Valmieras veloservisi “ZZK”, “Eži” un “Gandrs”. Uzrādot sarkano aproci, kā arī skolēna apliecību, velosipēda īpašniekam būs iespējams saņemt īpašas atlaides rezerves daļu iegādei un remonta veikšanai. Veloserviss “ZZK” (Rīgas ielā 75A, Valmierā) ar sarkano aproci iezīmēto velosipēdu remontam līdz 2016.gada beigām piedāvā 20% atlaidi rezerves daļu iegādei, kā arī iezīmētā velosipēda remontu bez maksas. Veloserviss “Eži” (Rīgas ielā 43, Valmierā) piedāvā 30% atlaidi rezerves daļām un 50% atlaidi marķētā velosipēda remontam. Līdz septembra beigām velo rezerves daļām ir vismaz 20% atlaide, kā arī velo darbnīcas pakalpojumi pieejami ar 20% atlaidi veikalā “Gandrs” (Rīgas ielā 27, Valmierā).   

  Velosipēdu pārbaudi Valmieras skolās organizē Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Valsts policiju. Tā notiek gadskārtējās kampaņas “Eiropas mobilitātes nedēļa” laikā - katru gadu no 16. līdz 22.septembrim visā Eiropā notiek aktivitātes, kas veltītas ilgtspējīgas mobilitātes veicināšanai pilsētvidē. Latvija kampaņā iesaistās ar 16.septembra akciju “Ar velo uz darbu”, aicinot visus atstāt automobiļus mājās, ikdienas gaitām izvēloties videi un veselībai draudzīgo velosipēdu.

 Savukārt 21.septembrī tiks atzīmēta “Eiropas diena bez nāves uz ceļiem”, Valsts policijas pārstāvjiem uzrunājot gājējus Valmieras ielās par drošu pārvietošanos pilsētā.

  Sekmējot veloinfrastruktūras attīstību Valmierā, no šīs nedēļas valmieriešu un pilsētas viesu ērtībām pilsētā ir uzstādītas arī jaunas velonovietnes – pie Valmieras Kultūras centra un Valmieras Tūrisma informācijas centra (Rīgas ielā 10), kā arī pie Valmieras pilsētas pašvaldības ēkas (Lāčplēša ielā 2). 

Informāciju sagatavoja: Līga Bieziņa

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas

Sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā

Autortiesības © 2024 Valmieras Pārgaujas sākumskola. Visas tiesības aizsargātas.
Joomla! ir atvērtā koda programmprodukts ar GNU General Public licenci.
Joomla templates 1.7 by Hostgator